SHY-HOLLANDHet belangrijkste doel is iemand te helpen zijn mentale toestand te verbeteren om beter om te kunnen gaan met de dagelijkse uitdagingen, om stress te verminderen en het concentratievermogen te verbeteren, teneinde gezondheid, geluk en spirituele ontwikkeling te bereiken voor zichzelf en zijn medemensen.Het is gebaseerd op het idee dat een energetisch evenwichtige toestand van het lichaam noodzakelijk is voor ons welzijn of goede gezondheid. Als het lichaam voldoende energie ontvangt die vrij en zonder enige blokkade door het lichaam kan stromen, heeft het meer kans om deze toestand van welzijn te handhaven.Een van de oorzaken van een tekort aan energie in het lichaam is geestelijke of lichamelijke stress. In onze dagelijkse routine kunnen de factoren van overmatig werken, te veel zorgen, piekeren en angsten, de energiestromen beïnvloeden. Daardoor eisen deze spanningen hun tol van lichaam en geest. Het lichaam kan niet eten of slapen, het immuunsysteem is verzwakt, de hersenen zijn overbelast, enz. De geest kan zich niet focussen, de emoties zijn niet onder controle (prikkelbaar). Als deze toestand voortduurt kan iemand uiteindelijk lichamelijk of geestelijk ziek worden.


Volgens het energetisch concept in het HUE onderwijs programma, bestaat alles als Energie. Daarom kan de techniek van “energie overdracht” worden gebruikt om een aangedaan (uit balans zijnde) deel van het lichaam te helpen, om zo de blokkade op te ruimen en de normale energie stroom te herstellen. De handeling kan zodoende helpen om geleidelijk weer de energetische balans van het lichaam te herstellen waardoor het uiteindelijk zijn gezondheid en toestand van algemeen welzijn weer terugkrijgt.


Afhankelijk van de individuele toestand van iemand betreffende de fysieke, psychologische en omgevingsfactoren, kan de toepassing van een “energie overdracht” helpen om het immuunsysteem te versterken. Door de eenheid tussen lichaam, geest en ziel kunnen de eerste tekenen van verbetering worden ervaren op psychologisch niveau (geestestoestand).


Het onderwijs programma is geen medische behandeling. Het maakt geen gebruik van medicijnen en het kan naast iedere medische therapie worden toegepast. Het wordt nooit beschouwd als een vervanging van een normale medische behandeling. In bredere zin is het meditatie techniek.Om de techniek van energie overdracht goed te kunnen toepassen dient men de juiste methode te leren en moeten de energie centra (Chakra’s) geactiveerd worden, waardoor men in staat zal zijn de stroom van Universele Energie effectief te ontvangen en door te geven om jezelf en anderen te helpen. Deze methode wordt onderwezen in cursussen.


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Jouw Krachtbron

Anja Turkstra

Westerbork eo

Contact