top of page

Als een slak leven.

Een slakkengang

Fotografie

Ik ben vaak in de natuur en meestal heb ik mijn camera mee. Soms zie ik een mooi natuur plaatje dan schiet er iets door mijn gedachten en dan fotografeer ik dat. Als ik dan thuis kom ga ik direct achter mijn laptop en zet ik mijn mooie plaatjes er op . Nu ook dit plaatje met een slakkenhuis en in dat huis burgert een slak. Om maar even bij stil te staan.

Veldbloemen

Ik zie dan die mooie veldbloemen in verschillende kleuren. Ik kijk naar boven en zie een prachtige lucht en mooie wolken. Ook in de wolken zie ik de laatste tijd heel veel verschillende figuren. Is dat toeval ik denk het niet. Je moet het zien en er ook op letten. Ook dit zijn tekenen van boven. Wat is de natuur toch mooi.

Slak in huisje

Stel je nou eens voor dat je een slak bent en heerlijk in de natuur kan vertoeven. Je kruipt langzaam naar boven en probeert dan van tak tot tak je te verplaatsen. Je kunt hier een hele dag over doen. Er is geen tijd aan verbonden. Maar ook deze slak moet natuurlijk op tijd z’n hapje. Dat is eigenlijk het enige wat deze slak hoeft te doen.

Leven als een slak.

Hoe zou het zijn als je net zo kon leven als een slak. Niets hoeft het mag, je mag voort bewegen, je mag ruiken, proeven en meer hoef je niet te doen. Zouden wij dit in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Voor vele mensen is dit niet te doen. Omdat er vele mensen mee moeten in de stroom van werken en leven. Moeten werken aan een deadline en moeten werken omdat ze veel kosten hebben en er toch wel geld in het laatje moet komen. Ik heb het idee dat alles nog steeds meer en sneller moet. Want als je het niet bijhoudt dan val je buiten de boot. Kun je niet meer goed functioneren in een team. Zou er nog werk zijn waarin je je eigen tempo aan kunt passen en er geen leidinggevende is die je op vingers tikt dat er iets af moet voor een datum? Tuurlijk moet iedereen scoren en het werk af maken. Eigenlijk is het te gek, te veel en er moet ook steeds meer. Maar nog even weer terug naar de slak in de natuur. Als slak heb je geen zorgen, hoeft niets op tijd klaar te hebben. Hoe mooi is dat? Het is even goed om hierover na te denken.

Hoe sta jij in jou leven?

Ben jij ook klaar met de drukte van de dag. Stel dat je nu helemaal alleen op een eiland woont. Het enige wat je hoeft te doen dat is zorgen voor eten en drinken. Om in leven te blijven. De rest van de dag heb je geen stress en geen zorgen. Hoe mooi is dat. Het zou toch fantastisch zijn om in ieder geval wat meer tijd te plannen zoals de slak leeft. Zodat je meer tot rust komt en meer naar binnen keert in jouw cocon. Dichtbij jou gevoel komen.

Net zoals die slak! Dat is dan jouwkrachtbron. Kracht voor jou zelf! Want ook hierdoor veranderd het leven als je iets minder doet en meer tijd aan jou zelf besteed.

Tot slot!

Wat mooi als je dit kunt toepassen!

“Leef je mooiste leven.”
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page