top of page

Encaustic

Is een techniek, waarbij wordt geschilderd met verschillende kleuren bijenwas en een schilderijzertje (speciale reis strijkijzer.)

De was smelt je op de onderkant van het schilderijzertje en daarna kan je

verschillende dingen maken. Het is eigenlijk verven maar dan zonder kwast.

Denk bijvoorbeeld aan een landschap of gewoon zomaar vanuit het niets beginnen. Er komen prachtige dingen uit, zoals dieren, mensen, vormen of wat dan ook maar. Intuïtief schilderen is ook mogelijk, gewoon vanuit gevoel, laat het gebeuren en kijk welke creaties er uit komen. Op deze manier ontstaan mooie afbeeldingen, die voor uzelf een bepaalde betekenis hebben. Dat kan je dan bewerken en ook met verschillende kleuren. Je hoeft echt niet goed te kunnen tekenen. Aan het einde van een les ben je zo trots en kan je haast niet voorstellen dat jij dit gemaakt hebt.

ontspannen en gezellig workshop bijenwas - Anja Turkstra
Hotplate encaustic - drenthe

Hotplate

Je kunt ook een bijenwas tekening maken op een Hotplate. Dat is ook een erg leuke techniek en kan je goed op oefenen.

Zowel op de Hotplate en met het schilderijzertje kan je verschillende technieken leren. In een workshop van 2 uur leer ik jou deze technieken. Ook een aantal tips wat je wel en niet moet doen.

Zeg je na dit gelezen te hebben ook interesse te hebben.

Kosten

Workshop van 2 uur kost 35 euro en daarbij zit al het gebruik van materiaal bij in. Ook een kop koffie of thee met wat lekkers staat klaar. Lijkt jou dit leuk, in totaal kunnen er 4 personen deelnemen aan een workshop. Deze workshop vindt plaats bij mij thuis. Laat het maar weten en stuur mij een mail of een app.

Ik weet zeker dat je heel enthousiast naar huis gaat met een prachtig resultaat!

Reading incl. bijenwas tekening

Ook is het mogelijk om een reading te ontvangen met een persoonlijke bijenwas tekening. De kosten

hiervan zijn 45 euro. Je zou iemand hiermee ook kunnen verrassen. Ik kan het u toesturen er komen dan wel verzendkosten over heen. Het is allemaal mogelijk. Ik zou het heel leuk vinden om dit voor u te mogen doen.

workshop bijenwas westerbork bij jouw krachtbron
Workshop bijenwas - drenthe
bottom of page