top of page

Bewustwording


Bewustwording

Wordt je bewust van hoe je leeft.

Waarom koop je iets, waarom eet je chocola, waarom eet je snacks, waarom eet je chips. Alles is heerlijk, maar sta er maar eens bij stil waarom je dit eet. Frustratie, boos, verdrietig of gewoon een rotdag.

Bewustwording is natuurlijk een spiegel voorhouden en jezelf afvragen waarom je altijd het zelfde doet. Het is een gewenning hoe jij leeft, maar wordt je eens bewust hoe je leeft. Eten bijvoorbeeld sta je hierbij stil?, hoe eet ik, wat eet ik en is het gezond? Doe je elke dag het zelfde?


Rust en ontspanning

Is dat niet de beste medicijn? Mensen die migraine krijgen hebben het vaak daar aan vooraf te veel spanning, te drukke dagen gehad, het lichaam geeft het aan dat je moet rusten. Dan ga je liggen en na een dag of 2 voel jij jou al een stuk beter, wordt je bewust van wat er gebeurd in jouw lijf. Het lichaam geeft het wel aan wanneer je op de rem moet.

Gezonder leven

Maar als we nu eens bewust worden van ons lijf, gezonder leven, dat houdt in minder suikers eten. Geen producten met E nummers. De producten bij de boer kopen of zelf ons groenten verbouwen. Biologisch is veel beter voor je lijf, het is ook duurder maar als je gezond eet en gezond leeft dan kunnen we met minder medicatie toe.

Natuur

In de natuur daar vind je rust en kom je tot jezelf. Zonlicht door de bomen, regen, wind, de geluiden van de vogels, ga het maar eens proberen. Blijf ook eens stil staan in de natuur en maak elke dag een wandeling in de natuur. Elke dag ongeveer 30 minuten lopen. Rust in jouw hoofd en lijf, ik denk dat dit een hele goede medicijn is, wanneer ga jij hier mee beginnen?

Ik raad iedereen aan om het boek HEEL van Vilna van Betten te lezen over jezelf helen van mentale en fysieke klachten. #vilnabetten


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page