top of page

Rust in je hoofd en meer energie.
Een opgeruimd huis geeft je rust!


Bewustwording

Waarom doe je wat je altijd doet. Niet opruimen van rotzooi, niet op de vaste plek neerleggen, iets kopen wat totaal zinloos was, er niet bij nadenken wat je doet en hoe je het kunt gaan doen. Omdat je het gewend bent om het zo te doen en dat je daar prettig bij voelt. Maar is dat zo. Stel je eens voor dat je vanavond in huis komt en het is opgeruimd. Wat zal dit met jouw brein en jouw gevoel doen? Wat maakt het verschil?


Licht in huis

Meer licht in huis doordat je meer spullen opruimt en uiteindelijk meer licht hierdoor krijgt in huis. Meer licht betekent ook dat je humeur een boost krijgt. Structuur in huis. Waarom structuur in jouw huis. Wanneer je meer structuur hebt kun je dingen sneller terug vinden. Als je veel rommel hebt kun je het niet terug vinden in huis. Wat maakt dat je hier tijd aan kwijt bent. Deze tijd kan je weer gebruiken om andere leuke dingen te gaan doen.


Uitstellen

Je ziet te veel om je heen in huis en stelt het steeds uit. Dat maakt je onrustig. Maar waarom is dat zo. Onze hersenen zijn de hele dag bezig met zaken. Denk maar eens aan kinderen die je hebt, die vragen veel van jou. Je hersenen zijn de hele dag bezig met denken en doen. Met je gezin, met school, je werk, je zelf, je familie de hele dag gaat dit maar door. Totdat je gaat slapen en dan komen ze in rust. Dit is natuurlijk verschillend van mens. De ene persoon slaapt direct en een ander persoon denkt na over de dag of heeft nog niet alles verwerkt. Dat wil niet zeggen dat je wanneer je meteen gaat slapen dat je het dan kwijt bent. Onbewust ben je ook nog met van alles bezig. Maar wanneer je overdag nu ook eens rust hebt in je hoofd dan kan je je veel beter concentreren en ontspannende dingen doen. En wanneer je dingen niet kunt vinden dan raak je daar ook nog eens gestresst door.

Begin vandaag met opruimen.


De 10 tips voor meer rust in huis.

Natuur

1. Haal de natuur in huis De simpelste manier om positieve energie in huis te halen, is met bloemen en planten. Dan gaat alles vanzelf stromen. Je wordt er niet alleen blij van, het is nog gezond ook. Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars en hebben een positieve invloed op de luchtvochtigheid.

Feng-shui

2. 2. Feng Shui slaapkamer: denk aan de positie van je bed is de plek waar je energie moet opladen ’s nachts. Je wilt niet dat die batterij weer meteen leegstroomt; zet je bed daarom niet recht tegenover de deur. Zorg er ook voor dat alles om je heen lekker opgeruimd is. Dan slaap je nóg beter
Bloemen

3. 3. Bloemen, bloemen, en nog eens bloemen doen meer dan je denkt. En je kunt er van alles mee zeggen en laten zien. Creatieve zelfexpressie – dat is waar nummer drie in Feng Shui voor staat.


Edelstenen

4. 4. Kristallen om te aarden Nummer vier gaat over stabiliteit. Kristallen in je huis helpen je om te aarden. Zo gek is dat niet: ze zijn diep onder de grond ontstaan. Volgens Feng Shui brengen kristallen ook nog eens geluk. En ze hebben een beschermende werking. Genoeg redenen om het eens uit te proberen. Leg eens een bergkristal onder in een vaas en je bloemen zullen langer mooi blijven.

Kleuren in huis:

5. Het meest hectische gedeelte van je huis is vaak de woonkamer. Houd alles in balans door te kiezen voor rustige Feng Shui kleuren. Denk aan aarde, beige en crème tinten. Als het maar natuurlijk is. Dat brengt rust in drukke tijden.

Pioenrozen:

6. een oppepper voor romantiek is zeker niet onbelangrijk voor de balans in huis. Hier komt de pioenroos om de hoek kijken. Die staat symbool voor sensualiteit. Wij zijn alvast verliefd op de geur. En we zijn niet de enigen. Sommige Feng Shui meesters raden het zelfs af om deze bloem in de slaapkamer van een ouder koppel te zetten. Het zou namelijk een affaire met een jonge vrouw kunnen uitlokken. Dat is pas flower power .

Voel je rijk:

7. met een Feng Shui vaas. Als je van bloemen houdt, zijn vazen onmisbaar. In Feng Shui worden ze gebruikt om rijkdom aan te trekken. Kies je favoriete vaas en vul deze met kleine items zoals een lachende boeddha of gouden munten. Er wordt gezegd dat het toevoegen van aarde uit de tuin van een rijke vriend(in) wonderen doet…

Spiegels:

8. De kracht van spiegels. Spiegels creëren meer ruimte en licht, en stimuleren een betere energiestroom. Tip: plaats een spiegel tegenover je tuin, of achter een mooie vaas met verse bloemen. Dit verdubbelt de positieve energie in huis.

Lotusbloem:

9. De wijsheid van de lotusbloem. In Feng Shui staat de lotusbloem voor puurheid en spiritueel meesterschap. Het gezegde ‘geen modder, geen lotus’ betekent dat ploeteren er nou eenmaal bij hoort: zonder dieptepunten geen hoogtepunten. Iedere prachtige lotus heeft wortels in modder. Zet een afbeelding van de lotus op een centrale plek in huis. Zo vergeet je het nooit meer.

Grote schoonmaak:

10. Grote schoonmaak.En omring jezelf alleen met dingen waar je écht van houdt. Word je er niet blij van? Dan is het tijd om afscheid te nemen. Een opgeruimd huis doet wonderen!Zo krijg jij rust in je hoofd

Plan elke dag een half uur of uur in om te starten met opruimen in huis.

Begin vandaag en stel het niet uit.

Priolijstje maken wat eerst kan en wat later.

Wat wil je opruimen en het beste is om per kamer te beginnen.

Zet het op weggeefhoek zodat je een ander er ook weer blij mee kunt maken.

En over een tijdje heb je een opgeruimd huis, dus meer rust en meer energie.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page