top of page

Zelfliefde

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2023


Zelfliefde, je hoort het steeds vaker, maar wat is het nu eigenlijk.

In bad gaan liggen met allemaal hartjes om je heen, zie jij het al voor je dat je tussen de hartjes dobbert elke dag? Haha ik zie het wel voor mij maar helpt dat?

Als je alleen in bad ligt met al die rode hartjes om je heen. Natuurlijk is het heerlijk om dit even te doen. En ook dan zorg je goed voor jezelf, is ook zelfliefde.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden waarin je jezelf liefde kan geven en laten stromen.


Jezelf accepteren:

Accepteer jezelf volledig, wees blij met wie je bent. Als je de gedachten laat stromen zullen ook jouw cellen in jouw lichaam veranderen. ( lees ook eens het boek van Mohamed Boulahrir ) ”emotionele gezondheid”.

Laat je ego los en doe wat goed voelt voor jou Maak daar keuzes in. Laat dit gebeuren en kijk eens hoe de mensen om jou heen veranderen.

Bewaak je grenzen, je gaat vaak al te snel en te gauw over je grenzen heen. Dan doe je iets waarvan je later denkt had ik het maar niet gedaan. En wat heeft dat veel energie gekost.

Sta even stil bij de momenten waarop het goed is gegaan. Geef jezelf een compliment. En blijf even in het nu stil staan. Omarm dat moment omdat je daar ook heel blij van wordt.

Leef met aandacht:

Durf jezelf te zijn. Wees niet bang, je mag er zijn!

Leef met aandacht en neem de tijd voor de dingen die je doet!

Wees lief voor je zelf, verwen je zelf eens.

Meer stil staan bij wat je doet en hoe je het doet.

14 februari Vaalentijnsdag. Vele mensen gaan zijn/haar eigen valentijn verrassen. Maar dat mag je ook voor jezelf doen. Dat is zelf liefde!

Liefs Anja

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page